Zaans Blauw

Hieronder vindt u meer informatie over het project.
Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Langs de meanderende Hogendijk in het centrum van Zaandam is een kleinschalig appartementengebouw ontworpen in een moderne variant op de traditionele Zaanse huisjes. De 7 appartementen zijn vormgegeven als twee pakhuizen, elk met een eigen detaillering en uitstraling. De gevels worden uitgevoerd in houten geveldelen met elk een eigen omkadering. De verrassende kleurkeuze komt voort uit het schilderij “Het Blauwe Huis aan de Hogendijk” van Monet, wat hij in zijn periode in Zaandam heeft geschilderd.
Aan de voorzijde is de hoofdentree gesitueerd, de voordeur biedt toegang tot het centrale trappenhuis van waaruit alle appartementen zijn te bereiken.

Het pand is letterlijk aan de dijk gelegen, het hoogteverschil tussen voor- en achterzijde is gebruikt om een compact ogende voorzijde aan de straat te realiseren. De gebouwen staan op een bakstenen plint welke aan de achterzijde, waar het talud van de dijk afloopt, ruimte biedt aan ruime woonkamer en keuken aan de tuin. De appartementen op de bovenliggende verdiepingen beschikken over een eigen balkon. Ook is er een gezamenlijke dakterras gerealiseerd, vanwaar de bewoners over de jachthaven uit kunnen kijken.

LOCATIE
Zaandam
JAAR
2019
HET MOET PASSEN IN DE OMGEVING EN DAARBIJ REKENING HOUDEND MET DE POSITIE VAN DE WONING.

RELEVANTE PROJECTEN

Gestucte woning

Kantoorruimte met appartementen

Interieur kantoor Purmerend

Vrijstaande traditionele woning

Klimaatadaptieve schuurvilla

Vrijstaande woning