Duurzame schuurwoningen

De herkenbare vormgeving van een schuurwoning is vaak compact en heeft de herkenbare schuurvorm. De schuurvorm kenmerkt zich door een eenvoudige vormgeving, materiaalkeuze en indeling. Maar de relatief eenvoudige hoofdvorm zonder franje betekend niet dat het ontwerp saai hoeft te zijn. De vrijheid in glas, afwerking en materialen is groot en zorgt voor verrassende mogelijkheden en ontwerpen!

De typische schuurwoning stijl

Dit type woonhuis, eenvoudig van vorm zoals een boerenschuur, past mooi in een landelijke omgeving. Een hoofdvorm met zadeldak, weinig detailleringen en het gebruik van natuurlijke materialen zijn karakteristiek voor een hedendaagse schuurwoning. 

Het ontwerp

Bij het ontwerp van een eigentijdse schuurwoning besteden wij veel aandacht aan licht, zicht, lucht en ruimte. Het moet passen in de omgeving en daarbij rekening houdend met de positie van de woning. 

Het ontwerp van een schuurwoning is vaak een mix van landelijk door het toepassen van grote overstekken en accenten in hout. Modern door het toepassen van een strakke gevelbekleding en grote raampartijen voor het ‘binnen-buitenleven’ gevoel.

Brede ruime leefruimte, een grote vide en een serre of veranda geeft vaak nog extra ruimtelijkheid.

“De stijl en ontwerpmogelijkheden van duurzame comfortabele schuurwoningen spreekt ons enorm aan”.


Duurzame en energiezuinige schuurwoningen

Voor ons is het vanzelfsprekend dat wij slimme energiezuinige installaties en duurzame producten verwerken in onze ontwerpen.

Het energieverbruik van een schuurwoning kan zo laag mogelijk gehouden worden door natuurlijke isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen, zonnecollectoren en luchtverwarming in combinatie met warmteterugwinning. Tevens kunnen schuurwoningen perfect worden gebouwd volgens het Passief Huis concept, luchtdicht, uitstekende isolatieschil (Rc 10), zeer beperkt warmteverlies. De schuurwoning heeft zo een comfortabeler binnenklimaat en uitstekende luchtkwaliteit. 

Houtskeletbouw

Een schuurwoning kan in een prefab houtskeletbouw systeem worden gebouwd.

Dankzij deze efficiënte bouwmethode, waarbij het skelet van de woning in een fabriek geprefabriceerd wordt, is de bouwtijd snel en kostenbesparend. Daarbij heeft hout een lange levensduur, is brandveilig, zeer energiezuinig en schept een gezond en aangenaam leefklimaat.

Ontwerp en kosten

De kosten van het ontwerp hangt af van uw wensen, zoals het aantal m2 vloeroppervlak, het volume, materiaalkeuze, afwerking en duurzaamheidsmaatregelen. De kosten van het bouwen van een schuurwoning ligt uiteraard aan het ontwerp en de gewenste bouwstijl. 

Meer weten over schuurwoningen?

Wilt u meer weten over het ontwerptraject en het concept van een schuurwoning? Wij gaan graag samen met u zitten om de mogelijkheden in kaart te brengen en meer te vertellen over onze werkwijze.